Sayfalar

Kaplıca Sektörüne Damgasını Vurdu

16 Şubat 2013 Cumartesi Günü Yazıldı;.

KAPLICALARDAN FAYDALANMA TARZI
 
·Kaplıca Sezonu: Bölgenin çevre koşulları göz önünde bulundurularak kararlaştırılır. Genelde yurdumuzda kurulmuş kaplıca ve içmelerin sezonu 15 Mayıs - onbeş Eylül arasındadır.
 
·Ilıcalarda Tedavi Müddeti (Kür): Esaslı yararı temin etmek için üç haftalık 1 tedavi ve minumum 21 banyo tavsiye edilir.
 
·Banyo anı ve Süreler: Banyoya girmeden ilk olarak; küçük ve büyük Abdest gerçekleştirmek, banyoda durağan durmak gerekir. Banyodan çıkış yaptıktan daha sonra da; herhangi birşey ile kurulanılmaz, havlu ya da bornoza sarılınır, ılık salonda bir Saat kadar yatılır. Bu süre içinde, vücut terler. Daha sonra giyinilir ve 1 saat dek daha fazla aynı gözde (odada) oyalanılır.
 
·1.ci Banyo; kahvaltıdan öncelikle aç karnına yada sabah kahvaltısından 1 saat sonra,
 
·İkinci Banyo; akşam ziyafetinden 120 dakika evvelce edinmesi halinde maksimal aşama yarar elde edilir.
 
·Banyoda kalma zamanı: İlk Gün on dk; bir sonrakilerde ise, hasta kişinin yaradılışına (bünyesine) ve hastalığa nazaran, oniki-20 Dakka içerisindedir.
 
·İçme Kürü: Davamlı (kronik) marazlıklarda öğütlenir. Müddeti üç-6 hafta bulunmalıdır. 1.ci gün; aç karnına bir kezde 6 Su bardağı (1.beş l); ondan sonraki zamanlar; sabah, öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat önce ikişer su bardağı içilir.
 
Hastalıklar
 
·Böbrek ve idrar yolları marazlıkları: Davamlı (kronik) ve ödemsiz böbrek iltihabları, mesane iltihabı, idrar taşlarıyla alakalı hastalıklarda; karbonatlı, hidrokarbonatlı sulardan faydalanılır. Bu suların prostata iyi geldiği tanımlanmıştır.
 
·Ten Marazlıkları: Bütün deri hastalıklarında; tuzlu, kükürtlü ve çamurlu sulardan menfaatlenilir.
 
·Hormonel rahatsızlıklar: Bu marazlıklara, car radio-aktiviteli Sular güzel gelir.
 
·Göz Marazlıkları: Sülfürlü (kükürtlü) ve iyotlu sulardan menfaatlenilir.
 
·bayan hastalıkları: Bu konuda hekim öğütü olmadan kaplıca tedavisi ifa edilmesi hakiki olmaz. Ateşli bayan hastalıklarında ve hamile kadınlarda kaplıca terapisi aşırı derece özenli ve muhakkak hekim gözetiminde yapılmasında fayda bulunmaktadır. Bunların ötesinde Aybaşı rahatsızlıkları, sürekli (kronik) rahim marazlıklarında; kükürtlü, çamurlu ve radio-aktiviteli sulardan menfaatlenilir.
 
·Kalp ve kan dolaşımı rahatsızlıkları: ilerki düzeyde kalp, kan dolaşımı ve damar sertliği de kaplıca iyileştirmesi ifa edilmez. Diğerleri için tuzlu, iyotlu ve car radio-aktiviteli sulardan istifade edilir.
 
·Mide ve bağırsak marazlıkları: Ağır mide nezlesi, mide tümörü, sifilitik gastrit ve pilor sıkışmalarında kaplıcalardan istifade edilmez. Sürekli (kronik) gastrit, kronik bağırsak nezlesi, bağırsak gazları, hazımsızlık ve kronik kabızlıklarda ise; hidrokarbonatlı, sülfatlı sulardan istifade edilir.
 
·Romatizmal rahatsızlıklar: İlerlemiş ve ateşli romatizmada, ılıca iyileştirmesi yapılmaz. Sürekli (kronik) romatizmada ise; tuzlu, karbonatlı, sülfatlı, sülfürlü (kükürtlü), car radio-aktiviteli ve çamurlu sulardan faydalanılır.
 
·Safra kesesi ve Karaciğer marazlıkları: Safra kesesi, karaciğer, pankreas hastalıklarında; karbonatlı, hidrokarbonatlı ve sülfatlı sulardan menfaatlenilir. İleri safhadaki Siroz'da kullanılmaz.
 
·Sinir düzeneği hastalıkları: Siyatik, lumbago, nevralji, nevrasteni, psikasteni ve nevroz gibi sinir marazlıklarında; tuzlu, killi ve radio-aktiviteli sulardan istifade edilir.
 
·Solunum yöntemi rahatsızlıkları: Astım, bronşit gibi solunum yöntemi rahatsızlıklarında; tuzlu, iyotlu ve sülfürlü (kükürtlü) sulardan yararlanılır. İleri derecedeki verem, damar sertliği ve kalp marazlıklarında kullanılmaz.
 
Şeker marazlığı: Sodyum bikarbonatlı sulardan menfaatlenilir.
 

http://ayiravysya.com/blog/view/11511/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://greenclassifieds.in/pg/blog/owner/giants23oak
http://dev3.lorea.org/pg/blog/owner/beard11ant
http://greenclassifieds.in/blog/view/34150/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://jamballad.com/pg/blog/owner/fir69don
http://jamballad.com/blog/view/22235/kaplica-otelleri-ve-tatili
https://dev3.lorea.org/blog/view/28577/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://lyokospace.v-info.info/pg/blog/owner/tent13oak
http://lyokospace.v-info.info/blog/view/100930/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://local-hook-up.com/pg/blog/owner/wealth25test
http://local-hook-up.com/blog/view/305969/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://jasitam.ikipmataram.ac.id/pg/blog/owner/alibi82test
http://jasitam.ikipmataram.ac.id/blog/view/126091/kaplca-otelleri-ve-tatili
http://mollyrecords.com/pg/blog/owner/bush23max
http://mollyrecords.com/blog/view/159980/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://postrenterrewards.net/pg/blog/owner/fir95don
http://postrenterrewards.net/blog/view/189983/kaplica-otelleri-ve-tatili

0 yorum: